Direktlänk till inlägg 9 mars 2011
Ratatoulle med hembakad bröd
2 vitlöksklyftor
4 st vita paprikor
1 st sqash
1 st aubergine
1 burk hela tomater
1 buljongtärning
salt o peppar
1 dl vatten
olja ( neutral ) till beredning.
Pressa vitlöken med knivbladet och bryn i olja,tillsätt paprika i bitar,stek upp, tillsätt squash o aubergine som skurits i större tärningar, klipta burktomater, buljongtärning, salt o peppar.Låt puttra under locket i 50 min, de ska va saftigt så man kan doppa brödet i.
Bröd:
1 st jäst
2 kg vetemjöl special
13-15 dl ljummet vatten
1 dl olja( neutral )
2 msk salt
Lös upp jästen i vetskan salt och lite mjöl.Låt svälla i 20 min. Tillsätt resten av mjölet och rör i hushålls assistent på medelhastighet i 12 min.Låt stå i 30 min.
Sätt på ugnen på högsta värmen.och ha två st avlånga kärl med lock i samtidigt så dom blir riktigt varma.Fördela smeten i dom varma kärlen utan att brännas.På med locket och grädda på högsta värmen i 20 min, sätt ner värmen till 225 grader och grädda i 20 min till.
Ät de nybakta brödet med ratatoulle och ta ett glas rött till !
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|