Hej Ullrika, ser att du besökt min blogg.Roligtatt få en ny kompis.Dom du ser har jag inte skrivit om Eds än, men som Anna skrev på din sida stämmer exakt.Vissa dagar gör man saker och vissa dagar är man helt utslagen, men det är väl efter dom dagarna man känner man kan göra allt nästan, och då säger kroppen ifrån, nej det kan du inte!! De receptet har jag lärt mig av min mamma som också har bakat surdegsbröd.Man ska aldrig förvara surdegsbröd i plastpåsar, då möglar det.Men det torkar och då gör man brödpudding eller matar ankorna. Surdegss recept har jag hittat på nätet. Martin Johansson, surdeg, där det står hur man sätter i gång en surdeg. Jag är glad att jag hittade din sida, det känns som en nyfunnen vän fast vi inte känner varandra.Kram Jovanka
Banuffee Paj
Botten:
Halvt pkt digestive kex
125 g smält smör
Smula kexen i en form med avtagbara kanter. Häll över det smälta smöret o rör ihop till en smet o platta ut den över botten. Sätt in i kyl så länge...
500g. nypon
0,75dl ättiksprit
3dl vatten
3dl socker
4kryddnejlikor
en bit kanel
en bit ingefära
lite riven skal av apelsin utan de vita
Halvera nyponen, kärna ur, skölj dom väl. Lägg allting i en gryta o...